Suoraan sisältöön

Mökkipaikkasuhde on elinvoimaresurssi (powerpoint-esitys äänellä)

Manu Rantanen, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti

Kuntien elinvoimasta on käyty paljon keskustelua, mutta usein niissä unohdetaan monipaikkaisuuden merkitys. Vapaa-ajanasukkaat toimivat monissa rooleissa, jotka eri tavoin tukevat mökkivaltaisten kuntien elinvoimaa. Toiminnan taustalla on monia tekijöitä, joista yksi keskeinen on suhde mökkipaikkaan. Mökkipaikkasuhde muuttuu vähitellen niin yksilöillä kuin yhteiskunnan tasolla. Myös nuoremmalla mökkiläissukupolvella, joka ei vielä ole omistajan asemassa, on usein läheinen suhde mökkipaikkaan. Tämä voidaan nähdä mökkikuntien resurssina, joka osin vielä odottaa realisoitumistaan. Olisi siksi tärkeää, että vapaa-ajanasukkaiden mökkipaikkasuhdetta pyritään huomioimaan kuntien elinvoimatyössä.

Mikäli haluat katsoa aiheeseen liittyvän videon, klikkaa Miten suhde mökkipaikkaan liittyy sekä kuntien elinvoimaan että koronaan? (linkitys!)

Heräsikö ideoita tai haluaisitko jättää kommentin asiaan liittyen?

Jätä kommentti, esitä kysymys tai kerro oma ajatuksesi vapaa-ajan asumisesta. Kommentin voit jättää kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebook-, Twitter- tai Google-tililläsi tai luomalla tilin Disqus-palveluun. Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen kirjoittamalla nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitsemalla "Kommentoin mielummin vieraana" -kenttä ja lisäämällä sähköpostiosoittesi sänköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentointien yhteydessä.

Kommentoitaessa on hyväksyttävä Disqus-palvelun palveluehdot sekä yksityisyyskäytännöt.