Suoraan sisältöön

Etätyö mökillä - luonnon ympäröimänä

Kiinnostaako etätyö mökillä? Perusta maisemakonttori Etelä-Savon järviluonnon äärelle ja panosta hyvinvointiisi

Monipaikkaisen työn suosio mökillä on kuusinkertaistunut viimeisten viiden vuoden aikana – olisiko sinunkin aika pohtia hetki hyvinvointiasi? Arjen kiireiden vastapainoksi etätyö mökillä antaa rauhaa, joustavuutta ja inspiraatiota työntekoon. Perusta maisemakonttori vaikka laiturille tai takkatulen lämpöön Etelä-Savon kauniiden järvimaisemien äärelle. Siellä missä on läppäri, on myös työpaikka.

Vaihda työmatkoissa ja ruuhkassa vietetty aika esimerkiksi saunomiseen, avannossa pulahtamiseen, kalastamiseen tai lempikirjasi lukemiseen riippumatossa. Pienennät samalla myös hiilijalanjälkeäsi, jos osa työmatkoista jää toteutumatta. Keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä 22 prosenttia tulee liikenteestä, joista neljännes on työmatkoja.

Luonnossa oleskelu ja liikkuminen lisäävät tutkimusten mukaan ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Luonto auttaa palautumaan stressistä ja unohtamaan arjen huolet sekä parantaa mielialaa. Luontoympäristöllä on selvä vaikutus emotionaaliseen hyvinvointiin – puhumattakaan fyysisestä hyvinvoinnista. Monipaikkaisessa työssä on siis runsaasti hyviä puolia.

Eteläsavolainen rauhallinen elämäntyyli, metsäiset järvimaisemat ja mahdollisuus mökkeilyyn tukevat tietotyön rytmittämistä siten, että ympäristö tukee jaksamista ja luovuutta, joka on edellytys uusille innovaatioille. Uskomme, että rentoutunut mieli on avain kirkkaampaan ja tehokkaampaan työpäivään – tätä Etelä-Savolla on tarjota sinulle mielin määrin. Tule tekemään etätöitä mökillä!

Etätyön suosio mökillä on noussut.

Kuva: Visit Saimaa

Etätyö mökillä on kuusinkertaistunut vuodesta 2016 vuoteen 2020. Vapaa-ajanasunnolla etätöitä tekee jo 43 % niistä työssäkäyvistä, joille etätyö on mahdollista (Mökkibarometri 2021).

Monipaikkaisen työn vinkit mökille

Kuva: Visit Finland / Harri Tarvainen

Vaihtelua etätyöhön mökillä? Etätyötilat mökkiseudullasi:

Etelä-Savossa on lukuisia etätyötiloja, jos kaipaat vaihtelua vapaa-ajanasunnolla työskentelyyn tai esimerkiksi kokous- tai tulostuspalveluita. Olemme koonneet sinulle hankekuntiemme etätyötilat Etelä-Savosta.