Suoraan sisältöön

Laiturilla-seutu on Etelä-Savoa, Suomen suosituimpia mökkiseutuja

Mikä ihmeen Laiturilla?

Laiturilla on Etelä-Savon vapaa-ajan asumisen brändi ja tunnus, jonka alla teemme vapaa-ajan asumisen kehittämistyötä Mikkelin seudulla ja Savonlinnassa. Tunnus symboloi mökkeilijän parasta paikkaa – sitä tunnetta, jonka mökillä ja laiturilla aikaa viettäessään kokee, kun elämä on oikein ihanaa ja rentoa… Tunnus kertoo myös siitä, että lähes jokainen vapaa-ajanasunto sijaitsee veden läheisyydessä, eli on omarantainen, ja omassa rannassa on tietenkin laituri.

Tunnuksen avulla haluamme vahvistaa Etelä-Savon brändiä laadullisesti parhaana ja tunnetuimpana kestävän, ilmastomyönteisen mökkeilyn seutuna. Tuotemerkki kertoo myös vapaa-ajan asumisen kehittämisen ja tutkimuksen osaamiskeskittymästä maakunnassa. Vapaa-ajan asumisen kehittämistyötä teemme EU-rahoitteisissa hankkeissa.

Laiturilla-tunnus kertoo siis siitä, että haluamme vapaa-ajanasukkaan viihtyvän kauniilla mökkiseudullaan maakunnassamme ja teemme työtä sen eteen!

Kuva: Visit Finland / Emilia Hoisko

Etelä-Savo mökkiseutuna

Etelä-Savossa on yli 50 000 vapaa-ajanasuntoa (ns. mummonmökit mukaan luettuna), toiseksi eniten Suomen maakunnista. Noin 30 000 niistä sijaitsee Mikkelin seudun kunnissa eli Hirvensalmella, Juvalla, Kangasniemellä, Mikkelissä, Mäntyharjussa, Pertunmaalla ja Puumalassa. Savonlinnassa mökkejä on lähes 8500. Maakuntamme on myös uusien loma-asuntojen rakentamistilastoissa aivan valtakunnan kärkeä.

Lukuisat järvemme – Saimaa, Puula, Kyyvesi ja monet, monet muut – tarjoavat suomalaista vapaa-ajanviettoidylliä kauneimmillaan. Mökkielämää puhtaassa luonnossa, rentoutumista omassa rauhassa sekä kivoja tapahtumia ja ihmisten kohtaamista silloin, kun siltä tuntuu. Omaleimaisia paikkakuntia ja lupsakkaa eteläsavolaista meininkiä.

Vapaa-ajan asuminen on meille Etelä-Savossa merkittävä voimavara ja elinvoiman lähde. Sen vuoksi arvostamme vapaa-ajanasukkaita maakuntamme osa-aikaisina asukkaina.

Etelä-Savo mökkiseutuna
Kuva: Visit Finland