Suoraan sisältöön

Etätyö

Teen etätöitä mökillä - minkälainen nettiyhteys olisi paras mökille?

Vapaa-ajanasunnolle nettiyhteyttä miettiessä kannattaa pohtia, kuinka paljon etätöitä on tarkoitus tehdä mökillä. Jos teet töitä satunnaisesti, niin tähän tarkoitukseen voi käydä jopa sinun oman puhelimesi nettiyhteyden jakaminen. Kannattaa kuitenkin huomioida, että se ei ole pitkällä tähtäimellä järkevä ratkaisu, sillä nettiyhteyden jakaminen kuluttaa puhelimen akkua.

Mobiililaajakaista lienee suosituin vaihtoehto mökille. Mobiilireitittimien wifi-antennit ovat isommat kuin puhelimen eli sen luoma verkko kattaa isomman alueen. Kannattaa huomioida ostopäätöstä tehdessä, että yleensä mitä kalliimpi reititin on, sitä laadukkaampi sen antenni on. Tästä on hyötyä 4G-signaalin vastaanotossa sekä laitteen luoman wifi-verkon kuuluvuudessa.

Verkon parasta voimakkuutta kannattaa etsiä modeemin paikkaa vaihtamalla, pienelläkin siirrolla voi olla merkitystä. Yhteyden laatua voi parantaa myös antenniratkaisuilla. Kannattaa vertailla eri operaattoreiden tukiasemien peittoalueita, joka voi vaikuttaa vapaa-ajanasuntosi nettiyhteyden kuuluvuuteen. Eri operaattorien nettiyhteys voi toimia paremmin sinun mökilläsi.

Jos sinun on mahdollista yhdistää mökkiisi kiinteä laajakaista, on se näistä kaikista parhain vaihtoehto. Mutta, koska useimpien mökki ei ole kiinteiden verkkojen läheisyydessä, on mobiililaajakaista hyvä vaihtoehto.

Lue täältä lisää vinkkejä nettiyhteyden valintaan mökille.

Haluaisin tehdä etätöitä mökillä, mutta minulla ei ole tulostusmahdollisuutta.

Ei hätää! Etelä-Savo on mitä mainion maakunta etätyöskentelyyn ja täällä on hyvät puitteet etätyöskentelyyn. Mökkikuntasi alueella on varmasti erilaisia tulostus- ja etätyömahdollisuuksia esimerkiksi kirjastoissa ja muissa kunnan tiloissa.

Voit tutustua täältä etätyötiloihin Mikkelin seudulla sekä Savonlinnassa.

Kuva: Emilia Hoisko / Visit Finland