Suoraan sisältöön

Hirvensalmi

Hirvensalmi vetää puoleensa kuin hunaja kärpästä, niin suosittu tämä Puulan rannalla sijaitseva kunta on mökkeilijöiden keskuudessa. Järvi on Suomen kahdeksanneksi suurin, joten täällä pääset takuulla nauttimaan kauniista järviluonnosta.

Etelä-Savon maakuntajärvi Puula on laajoista selistä muodostuva monimuotoinen ja kirkasvetinen järviketju, jolle tunnusomaisia ovat jylhät ja karut kallioiset rannat. Puitteet ovat siis enemmän kuin hyvät uniikkiin mökkielämään.

Tiesitkö, että Puula kuuluu vedenlaatunsa, monipuolisen luontonsa ja monin paikoin myös vähäisen asutuksensa vuoksi tärkeimpiin maakuntamme luontokohteisiin? Sen rikkonainen ja karu saaristoluonto on omaleimainen ja oikea vesiparatiisi mökkeilijälle. Puulan rannoilla on upeita rantautumispaikkoja niin mantereella kuin saarissa, joita on muuten yli 1 600.

Kuva: Visit Finland / Julia Kivelä

mökkeily hirvensalmella

Mökkeillessä ei aika käy pitkäksi – miltä kuulostaisi meloa kuohuvia koskia tai soudella silmiä hivelevän kauniilla järvenselillä? Rantaviivaa Hirvensalmella on 1 360 kilometriä, joten täällä tosiaan riittää rantaa ja laitureita nauttia mökkielämästä puhtaan veden äärellä.

Tervaleppäjuhlistaan tutulla Hirvensalmella viihtyvät paikallisten lisäksi vapaa-ajanasukkaat, sillä kesäisin asukasmäärä moninkertaistuu mökkeilijöiden ansiosta. Hirvensalmen moni tietää Satulinnasta, jossa kuvataan vuosittain suosittua Vain elämää -tv-ohjelmaa.

Tutustu Hirvensalmen palveluihin.

Mökkeiletkö Hirvensalmella? Liity Facebookissa Puskaradio Hirvensalmi -ryhmään.

Mökkiläisten suusta: Hirvensalmen parhaat puolet mökkikuntana

”Kauneus ja hiljaisuus – siellä kaikki, mitä tarvitsen.” – Raija

Hirvensalmella asuneena 18-vuotiaasta asti oli Liekune ja Ryökäsvesi kotivedet. Päivät kuluivat uidessa. Nyt, kesäasukkaana ja Puulaveden puhtaudesta ja karuista kallioisista maisemista nauttien. Ja tietysti paikalliset ihmiset: avuliaisuus ja yhteisöllisyys on erinomaista.” – Aila

”Kirkas ja puhdas vesi ehdottomasti. Upeita lenkkeilymaastoja ja Sataman Herkun terassi kauniina kesäpäivänä.” – Miia

”Luonto, kirkas järvivesi, rakkaat mökkinaapurit, tarvittavat palvelut ja keskellä kauneinta Suomea.” – Riitta

”Kyläläisten pyyteetön avunanto ja homma toimii molemmin puolin. Ihmiset on aitoja ja rehellisiä.” – Rea

Kuva: Visit Saimaa

Kuva: Visit Finland / Elina Manninen