Suoraan sisältöön

Juva

”Juurru Juvalle” – tällainen tienvarsikyltti toivottaa sinut tervetulleeksi, kun ajat kohti vireää, yhteisöllistä ja elinvoimaista mökkikuntaa, Juvaa.

Juvalle hurautat nopeasti vaikka vähän kauempaakin, sillä kunta sijaitsee hyvien tieyhteyksien varrella, valtateiden 5 ja 14 risteyskohdassa. Mikkelin, Savonlinnan, Pieksämäen ja Varkauden kaupungit ovat lähellä – mutta vielä lähempänä on viehättävä maaseutumaisema ja itäsuomalainen järviluonto sekä vireät juvalaiset palvelut.

Järviä on melkein 400, joista suurimmat ovat Syysjärvi, Saarijärvi ja Jukajärvi. Siitä sitten vain valitsemaan, minkä järven rannalle haluat asettua nauttimaan mökkielämästä. Järviluonnon upeudesta kertoo myös se, että Juva kuuluu Saimaa Geopark -alueeseen. Se on varma merkki siitä, että Juvalta löytyy mielenkiintoisia, kallisarvoisia luontokohteita.

Kuva: Visit Saimaa
 

mökkeily juvalla

Haluatko vaihtelua mökillä oloon? Juvalla on mistä valita, sillä monipuoliset palvelut ovat hyvin saavutettavissa ja tekemistä löytyy jokaisen mökkeilijän makuun. Ota suunnaksi maasto ja tutustu Juvan retkikohteisiin. Oletko kuullut elämyksellisestä Oravareitistä, jossa pääset melomaan upeissa joki- ja järvimaisemissa Juvalta Sulkavalle? Talvisin kävijöitä kutsuvat laajat latuverkostot ja pilkkijäät. Tervetuloa juvemmalle!

Tutustu lisää Juvan palveluihin.

Mökkeiletkö Juvalla? Liity Facebookissa Puskaradio Juva -ryhmään.

Mökkiläisten suusta: Juvan parhaat puolet mökkikuntana

”Järvi, luonto, ystävälliset naapurit, hiljaisuus ja tietysti se ihana oma mökki.” – Kirsi

"Juvalla mökkeillessä sijainti on mitä mainioin, sillä sieltä on sopiva matka lähes kaikkialle. Rantasaunasta on ihana pulahtaa omalta laiturilta puhtaaseen mökkijärveen. Kyllä täällä kelpaa!"  Pirkko

”Puhtaat järvet ja hiljaisuus” – Tia

"Parasta Juvalla mökkiläisille on paikallisten palvelujen monipuolisuus. Omalta kirkonkylältä löytyy lähes kaikki, mitä mökkielämässä tarvitaan eli tavaraa ei tarvitse tuoda tullessaan, kun omasta lähikaupasta saa hankittua kaiken. Juvan tapahtuma- ja kulttuuritarjonta on hyvin riittänyt ja kun sijainti on keskellä kaikkea, niin täältä on helppo suunnata myös naapurikuntien tarjonnasta nauttimaan. Ja omaa rauhaa kun kaipaa, niin sitä taatusti on tarjolla. Koskematon luonto kun odottaa heti seuraavan saaren takana." – Vesa

”Savolaiset maisemat ja niiden rauha” – Sinikka

Kuva: Visit Saimaa