Suoraan sisältöön

Mikkeli

Mikkeli on maakunnan eläväinen keskus Saimaan rannalla. Herkullisimmat eväät mökkikeittiöön kannattaa käydä hankkimassa Mikkelin torilta, joka on kaupungin sykkivä sydän. Täällä lupsakka eteläsavolainen meininki ja puheensorina ovat käsin kosketeltavissa.

Mikkeli tunnetaan erityisesti sotahistoriastaan, jonka vastapainona ovat kauniit historialliset kartanot, lukuisat luontokohteet, maukas lähiruoka sekä tietenkin Saimaa, maamme suurin järvi. Mikkeli on Suomen toiseksi suosituin mökkikunta yli 10 300 mökillään – täällä on vielä hyvin tilaa myös sinun mökkiunelmallesi.

Saimaan lisäksi Puula, Kyyvesi, Kuolimo sekä 900 muuta järveä Mikkelissä kutsuvat sinua viettämään omannäköistäsi mökkielämää. Tiesitkö, että Kyyvesi on kalastajan aarreaitta? Järvi on tunnettu hyvästä kuhakannastaan, mutta saaliiksi voit saada myös muikkua, haukea, ahventa sekä tutuimpia särkikaloja.

mökkeily Mikkelissä

Kaupunkielämän vastapainoksi täältä löytyvät omaleimaiset maaseututaajamat ja upea luonto. Suositut mökkipitäjät Ristiina, Anttola, Suomenniemi ja Haukivuori ovat osa Mikkelin kaupunkia. Etelä-Savon korkein paikka Neitvuori, jolta avautuvat lumoavat Luonterin järvimaisemat, sijaitsee Mikkelin Anttolassa. Pohjoismaiden laajimmat kalliomaalaukset sijaitsevat Ristiinan Astuvansalmella, joka erittäin vaikuttava paikka näyttää vaikkapa mökkivieraille. Molemmissa voit vierailla mökiltä käsin, joko omalla veneellä Saimaalta tai maateitse autolla ja patikoiden.

Tutustu Mikkelin palveluihin.

Mökkeiletkö Mikkelissä? Liity Facebookissa: Puskaradio Mikkeli -ryhmään, Ristiinan alueen puskaradio -ryhmään, Suomenniemi-ryhmään, Anttola, satamasi Saimaalla -ryhmään tai Haukivuoren alueen vapaa-ajan asukkaat -ryhmään.

Mökkiläisten suusta: Mikkelin parhaat puolet mökkikuntana

”Anttola toimii täydellisenä mökkisatamana Saimaalle.” – Sami

”Olemme reilu vuoden vanhoja vapaa-ajanasukkaita Haukivuorella ja meillä on toistaiseksi vain hyvää sanottavaa. Ympäristö on uskomattoman kaunis, ihmiset ystävällisiä ja avuliaita ja Haukivuorella on kiinnostavia lähiruokatuottajia. Mökkirannassa saamme nauttia päivittäin vaihtuvasta taidenäyttelystä ja vesilinnuista, joiden elämää on ihana seurata.” – Kati

”Mökkeilemme Ristiinassa, joka on erittäin eläväinen mökkiseutu Saimaan rannalla. Täältä on lyhyt matka myös Mikkelin keskustaan torille. Parasta meidän mökillä on kirkas ja puhdas järviluonto sekä täydellinen oma rauha. Todellista vastavoimaa Helsingin hektiselle arjelle.” – Veera

”Hyvät, opastetut patikointireitit, kalaisa ja kaunis Kyyvesi.” – Tuija

”Parhaita puolia on Kyyvesi ja oma rauha. Meillä ei ole mökkinaapureita. Haukivuorella on mukavat retkeilyreitit, minne pääsee katselemaan luontoa luonnontilassa. Palveluita on riittävästi ja sekä Pieksämäki että Mikkeli ovat mukavia kesäkaupunkeja.” – Elina

”Tori, voi ostaa leivonnaisia, kaloja, marjoja jne.” – Sirkku