Suoraan sisältöön

Etätyö mökillä hyödyt - miksi etätyöskentely vapaa-ajanasunnolla on niin suosittua?

Etätyön suosio vapaa-ajanasunnolla on kuusinkertaistunut vuodesta 2016 vuoteen 2020. Mistä tämä johtuu? Koronapandemialla on varmastikin osuutensa tässä, mutta uskallamme väittää, että vapaa-ajanasukkaat ovat huomanneet mökillä työskentelyn plussat myös yleisellä tasolla.

Luovuus ja mielekkyys. Mökkiympäristö tuo työntekoon ihan omanlaistaan rauhaa, joustavuutta ja inspiraatiota. Luovuus saattaa puhjeta ihan eri tavalla kukkaan mökillä.

Säästät aikaa. Käytä työmatkoissa ja ruuhkissa säästetty aika mieleiseen mökkipuuhaan, kuten kalastamiseen, saunomiseen tai riippumatossa lukemiseen.

Hyvinvointi. Luonnossa oleskelu ja liikkuminen lisäävät ihmisten hyvinvointia ja terveyttä tutkitusti. Luonto auttaa palautumaan stressistä ja unohtamaan arjen huolet sekä parantaa mielialaa. Luontoympäristöllä on selkeä vaikutus emotionaaliseen hyvinvointiin – puhumattakaan fyysisestä hyvinvoinnista.

Maisemat. Väitämme, että maisemakonttori järviluonnon keskellä on kauniimpi työympäristö kuin kaupungin sykkeessä saasteiden ja melun keskellä.

Ilmastoteko. Yhdistä mökillä viettämääsi aikaan vapaa-aika ja työskentely, siten liikenteestä syntyvä hiilijalanjälkesi pienenee. Keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä 22 prosenttia tulee liikenteestä, siitä neljännes on työmatkoja. Yksi etätyöpäivä viikossa pienentää hiilijalanjälkeä prosentin. Jos miljoona suomalaista tekee lisäksesi yhden etäpäivän viikossa, säästyy 11 000 henkilön hiilijalanjälki vuodessa.

Uskomme, että tässä on monta avainta kirkkaampaan ja tehokkaampaan työntekoon. Olisiko sinunkin jo aika harkita etätyöskentelyä vapaa-ajanasunnollasi?

Artikkelikuva: Visit Finland / Harri Tarvainen